de 4C's

Inleiding Diamantsite.nl

 

U vraagt zich wellicht af, waarom een website over diamant. Wel, de reden hiervoor is dat ik enkele jaren geleden voor mijn vrouw een mooie diamantring heb aangeschaft. Dat was bij juwelier/ diamantair Van Boven te Vlissingen. Wat een enorm aanbod van ringen…..! Gelukkig kregen we een uitstekend persoonlijk advies. Uiteindelijk viel onze keuze op een ring met een prachtige diamant in het midden, geslepen in de ronde briljantvorm. Naast deze diamant is de ring, tot aan de onderkant letterlijk- en figuurlijk schitterend afgezet met diamant in baquettevorm (platte vorm). Deze combinatie van prachtige slijpvormen had (en heeft nog steeds!) voor ons persoonlijk de mooiste uitstraling. Hoewel wij deze ring inmiddels reeds een aantal jaren in bezit hebben, blijft dit prachtige bezit voor ons persoonlijk uiterst boeiend. De diamanten geven bij iedere lichtval weer een heel andere uitstraling. Zo is de schittering bij kaarslicht en openhaard totaal anders dan onder een halogeenlamp of bij zonlicht. U kunt zich voorstellen dat wij ons bezit graag verder willen uitbereiden met mooie diamantsieraden.

Prachtige slijpvormenEen diamantring uit de topcollectie

Investering in tijdloze schoonheid, dit mag met recht gezegd worden als het om diamant gaat. Diamant is het kostbaarste geschenk van onze aarde. Gecreëerd door de natuur zelf. Iedere diamantsteen is daarom uniek. Er zijn geen twee diamanten aan elkaar gelijk. Subtiele verschillen beïnvloeden hun schoonheid en waarde. De kwaliteit wordt bepaald door de vier C’s, te weten: – de slijpvorm (cut) – de kleur (color) – de zuiverheid (clarity) – het gewicht (caratweight) Deze vier kwaliteitsnormen spelen de voornaamste rol bij de waardebepaling van de diamant.

Briljantslijpsel voor de mooiste schittering Briljantslijpsel voor de mooiste schittering

Wanneer u de aanschaf van een diamanten sieraad overweegt voor uzelf, of als cadeau voor iemand die u lief is, dan investeert u in tijdloze schoonheid. Diamant is een echt persoonlijk- en waardevol geschenk met een blijvende waarde. Bij een dergelijke aankoop is het van belang dat u het juiste advies ontvangt.

Een erkende juwelier of diamantair is daarvoor de aangewezen persoon. Hij of zij kan al uw vragen beantwoorden over diamant en kan u helpen bij het bepalen van uw keuze. De professionele ervaring gecombineerd met uw persoonlijke smaak zal resulteren in de keuze van exact dit sieraad dat bij u past en dat u de rest van uw leven zult koesteren. Zij zien de kenmerken in één oogopslag, zodat zij de juiste waarde kunnen bepalen. Omdat het gaat om een kostbare investering, is dat zeker geen luxe. Bij deskundige juweliers of diamantairs maakt men graag een taxatie van uw (diamant) sieraden en is men bereid om uw sieraden in te kopen en/of om te ruilen voor andere. Bij juwelier / diamantair Van Boven te Vlissingen (130 km van mijn woonplaats ! ) hebben wij met inruil van onze oude sieraden iedere keer weer een ongekend mooi aanbod gekregen. Hierdoor kregen wij intussen de mogelijkheid om in het bezit te komen van verschillende prachtige diamantsieraden. Helaas heeft deze bijzondere juwelier intussen haar deuren i.v.m. pensionering gesloten……..

diamantalg